°C 24

Otvara se izložba "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina"

13.02.2018.

Redakcija

„Očistimo Hrvatsku od auto-olupina powered by Renault“ naziv je izložbe koja se uz potporu Zagrebačke županije otvara ovog četvrtka u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Fotograf Romeo Ibrišević, u suradnji s tvrtkom Renault Nissan Hrvatska, prije četrnaest godina započeo je akciju "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina". Nakana je bila osvijestiti građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva. Uz pomoć mnogih zaljubljenika u prirodu, tijekom akcije prošao je više od 200.000 kilometara uklonivši više od 15.000 automobilskih olupina iz nacionalnih parkova i parkova prirode.

Na izložbi će biti predstavljena djela umjetnika čiji je rad nadahnula akcija i fotografije Romea Ibriševića, a koji žive i rade u Zagrebačkoj županiji - Korana Gajski Filipović, Svjetlan Junaković, Milan Trenc, Jugan Splivalo, Dalibor Jelavić,Vatroslav Kuliš, Miljenko Bengez, Romeo Magaš, Milan Komljenović, Izvor Oreb, Silva Krajačić, Emilija Karlavaris i Bachrach & Krištofić.

Izložba će se otvoriti u četvrtak, 15. veljače, u 11 sati u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj 42 u Zagrebu.

(foto: TZG Sveta Nedelja)