°C 22

Novi hit samoborskih kazalištaraca: Noć kazališta uz premijeru Amaterskog kazališta PAX Potpuni stranci

18.11.2019.

Romana Šimek

Pučko otvoreno učilište je za Noć kazališta, koje je diljem Hrvatske obilježeno u petak, 16. studenoga, Samoborce počastilo bogatim programom, a s posebnim nestrpljenjem čekala se večernja premijera njihovog Amaterskog kazališta PAX naziva Potpuni stranci.

Do tada su oni mlađi mogli uživati u predstavi Teatra Poco Loco Priča mi se priča: Vuk i sedam kozlića, dramskoj radionici, radionici kazališne šminke i maski te virtualno proći čuvenim svjetskim kazalištima.

Nijedna predstava PAX-ovaca ne prolazi nezapaženo pa je tako i te večeri dvorana samoborskog kina bila puna. Za kazališne daske Potpune strance pripremili su sami PAX-ovci, a komad je inspiriran filmom Paola Genovesea Perfetti sconosciuti, u kojem tri para i jedan samac, koji se poznaju već jako dugo, uz  večeru raspravljaju o iskrenosti među prijateljima i odluče odigrati zanimljivu igru - svatko stavi svoj mobitel na stol i mora javno pročitati svaki mail i sms, a na pozive moraju odgovoriti uz uključen "speaker phone", tako da svi sve čuju. Mala "crna kutija" otkriva neželjene tajne i ogoljuje živote aktera, sve do neuobičajenog raspleta.

Predstavu su tečno i suvereno iznijeli PAX-ovci u ponešto izmijenjenom sastavu: Anja Šintić, Vjekoslav Leonard Prčić, Jasmina Jazz Marić, Luka Solenički, Zvonimir Kufek, Ines Ibrišević, Aleksandra Keresman i Mirta Bujan.

Već za sljedeću besplatnu predstavu Potpunih stranaca, koju će PAX-ovci odigrati 4. prosinca, ostalo je malo karata pa ih svakako osigurajte na vrijeme.