°C 16

Noć kazališta: Ansambl Kazališta Škrabe u Svetom Ivanu Zelini

18.11.2019.

Romana Šimek

Ansambl Kazališta Škrabe obilježio je Noć kazališta u subotu, 16. studenog 2019. nastupom u Svetom Ivanu Zelini. Tamo su vrijedni jaskanski kazalištarci u prepunoj dvorani "Kraluš" odigrali svoju hit-predstavu "Oko jedne hiže" autora i redatelja Nine Škrabea. Sjajna glumačka ekipa predvođena Deanom Skokom i Majom Golešić, u kojoj su briljirali i Anamaria Škoc, Marta Brkljačić, Nikolina Pustaj, Lovro Penić, Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Andrija Ferko i Nikola Oslaković, oduševila je zelinsku publiku koja je toplim pljeskom ispratila jaskanske glumce.

Jaskanci su gostovanje u Zelini iskoristili i kao priliku za druženje s prijateljima iz zelinskog kazališta ZAMKA, koji su ovogodišnju zelinsku Noć kazališta otvorili svojim predstavama "Ja u pubertetu" i "Na proščenju" autorice i redateljice Štefice Fanjek.

Brojnu jaskansku kazališnu delegaciju, koju su predvodili voditeljica Kazališta Klementina Škrabe, umjetnički voditelj i osnivač jaskanskog kazališta, ali i "kum" kod osnivanja zelinskog kazališta Nino Škrabe, šef tehnike i proslavljeni jaskanski glumac Želimir Hrković te renomirana kostimografkinja Sandra Brkljačić, pored ostalih srdačno su dočekali zelinski zamjenik gradonačelnika, ali i sjajan glumac Mario Dukarić, ravnatelj zelinskog Pučkog otvorenog učilišta Dubravko Sušec, njegova najbliža suradnica, također vrsna glumica Vesna Bičak Dananić, glasovita redateljica većine zelinskih predstava Štefica Fanjek i mnogi drugi. U jaskanskoj delegaciji bila je i rođena Zelinčanka, omiljena jaskanska liječnica dr. Dunja Čop, čija je knjiga "Liječnici jaskanskog kraja" u izdanju jaskanskog Ogranka Matice hrvatske upravo izašla iz tiska. Ton-majstor u Zelini bio je Dominik Sečen, voditelj rasvjete Dominik Batušić, a šaptači i inspicijenti Antun Penić Ivanko i Dorian Rodić.

Zelinčani i Jaskanci razgovarali su i o budućoj suradnji pa se nadamo se da ćemo zelinsku predstavu "Na proščenju" u organizaciji Kazališta Škrabe uskoro gledati i u Jastrebarskom.

Hit-predstava "Oko jedne hiže" nastavlja svoju svoju uspješnu turneju u petak, 29. studenog, u Klinča Selu.