°C 18

Ne propustite prvo Vrbovečko kreativno ljeto

07.07.2020.

Maja Peranić

U Vrbovcu se ove godine po prvi puta održava Vrbovečko kreativno ljeto. Riječ je o projektu koji organizira Udruga Artoratorij koja djeluje na području grada Vrbovca, a koji u taj grad donosi niz likovnih radionica te izložbe akademskih umjetnika.

Organizatori ističu kako je projekt osmišljen kao kreativna i likovna nadopuna turističkoj i kulturnoj ponudi Vrbovca. Ove će godine svim zainteresiranim posjetiteljima ponuditi izložbe tri mlade akademske umjetnice vrbovečkog kraja. Sve počinje ovaj petak, 10. srpnja.

-Program Vrbovečkog kreativnog ljeta otvaramo u petak, 10. srpnja s izložbom fotografija Ane Horvat. Laura Barić predstavit će se multimedijalnom izložbom u petak, 31. srpnja, a izložba Ive Ćurić otvorit će se također u petak, 21.kolovoza. Izložbe će se održati u prostoru Udruge Artoratorij u Vrbovcu, na adresi ulica Matije Gupca 3. Otvorenja izložbi planirana su za 18 sati i ostat će otvorene po 10 dana. Po otvorenju izložbe održat će se i popratne likovne radionice za djecu u vodstvu samih autorica – ističu organizatori.

Popratni program radionica održavat će se subotama 11.srpnja te 1. i 22. kolovoza s početkom u 17.30 sati u trajanju 90 minuta. Uz glavni program održat će se i likovne radionice crtanja i slikanja vrbovečkih motiva na otvorenom.

Čitav program je besplatan za građanstvo, financijski ga podupire Grad Vrbovec, a provode ga članovi Udruge Artoratorij - akademska slikarica Verena Jakuš i magistar likovne edukacije i kipar Ivan Mak koji će također voditi likovne radionice u sklopu ovog programa. Radionice će se održati na otvorenom, pored likovnog motiva radionice, a sav materijal i pribor osiguravaju organizatori.

Cjelokupni program Vrbovečkog kreativnog ljeta završava izložbom radova polaznika, nastalih na radionicama, u nedjelju 30.kolovoza kada će se u 10 sati službeno otvoriti izložba u prostoru Udruge Artoratorij.

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane sugrađane da nam se pridruže u besplatnom programu i dođu na druženje, upoznaju rad udruge i nauče nešto novo – istaknuli su organizatori.

Više informacija i čitav raspored programa sugrađani mogu dobiti na Facebook stranici www.facebook.com/artoratorij i Facebook događaju “Vrbovečko kreativno ljeto”gdje se nalazi raspored svih radionica. Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail adresu artoratorij@gmail.com. Prijavite se jer broj sudionika po radionici je ograničen.

Galerija slika

Ne propustite prvo Vrbovečko kreativno ljeto Ne propustite prvo Vrbovečko kreativno ljeto