°C -1

Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne...

11.12.2018.

Ivana Ćurić

Kup svete Lucije, zimsko vatrogasno natjecanje u brzom spajanju usisnog voda, ove godine okupilo je u Velikoj Gorici 50 vatrogasnih desetina u šest kategorija.

Riječ je o natjecanju koje se šestu godinu za redom održava povodom Dana Grada Velike Gorice i blagdana svete Lucije, njegove zaštitnice. Natjecanje je održano u dvorani Srednje strukovne škole u subotu, 8. prosinca, u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice u sklopu programa "Prosinca u Gorici te pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Šesto izdanje okupilo je 50 ekipa u kategorijama A i B muških ekipa, te muške i ženske mladeži.

Najviše njih brzinu i spretnost u spajanju usisnog voda odmjerilo je u A kategorijama žena i muškaraca, U konkurenciji od 13 momčadi među ženskim A ekipama najuspješnije su bile članice DVD-a Ribnica, dok su među muškom A ekipom slavili članovi DVD-a Andrilovec.

U B kategorijama od žena su do pehara zlatnog sjaja došle također Ribničanke, a muškoj kategoriji slavili su dečki iz Strmca Bukevskog.

Prvo mjesto u kategoriji mladeži od 12 do 16 godina osvojili su Buševčani, a među ženama Ribničanke.

Superkup u rukama gostiju iz Kašine te Ribničanki

Po tri najbolje ekipe okušale su se u Superkupu koji je naposljetku pripao gostima iz Kašine u muškoj konkurenciji, dok su među ženama slavile Ribničanke.

Kašini je pripao Superkup u muškoj konkurenciji dok su ovdje drugi bili članovi DVD-a Buševec, a treći ekipa Strmca Bukevskog. U ženskoj konkurenciji Superkup je pripao ekipi Ribnice (ŽA), na drugom mjestu završile su Turopoljke, a kao treće, još jedan uspjeh upisale su žene iz Strmca Bukevskog.

Nakon natjecanje dodjela pehara za muške i ženske ekipe održala se u Šiljakovini gdje se druženje nastavilo uz pjesmu i ples.Mladež M (6 ekipa)

1. Buševec
2. Ostrna
3. Hrelić

Mladež Ž (3 ekipe)

1.Ribnica
2. Kuče
3. Staro Čiče

Muški A (13 ekipa)

1. Andrilovec
2. Bešlinec
3. Buševec

Žene A (13 ekipa)

1. Ribnica 1
2. Strmec Bukevski 2
3. Sveta Nedelja

Muški B (7 ekipa)

1. Strmec Bukevski
2. Kuče
3. Oroslavlje

Žene B (8 ekipa)

1. Ribnica 1
2. Turopolje
3. Ribnica 2

Superkup M

1. Kašina
2. Buševec
3. Strmec Bukevski

Superkup Ž

1. Ribnica ŽA
2. Turopolje
3. Strmec Bukevski

 

(foto: Facebook)

Galerija slika

Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne... Na Kupu svete Lucije vatrogasci iz Turopolja, Andrilovca, Bešlinca, Ostrne...