°C 4

Među 101 uzorkom žiri prepoznao najbolju kobasu Posavine

13.03.2023.

Ivana Ćurić

Veleševec je prošle subote postao centar ljubitelja domaćih kobasa povodom 13. Posavske kobasijade.

Ove godine prijavljen je čak 101 uzorak u kategorijama bijelog i crnog vina, kobasice, špeka, rakije,gibanice, salame i šunke.

- Prezadovoljni smo i brojem prijavljenih i brojem posjetitelja. Ove godine imali smo čak 101 uzorak koji je donesen na ocjenjivanje. Drago nam je što ova manifestacija iz godine u godinu sve bolja i posjećenija – kratko nam je prokomentirala svoje dojmove Nevenka Vučin, predsjednica KUD-a Veleševec.

Žiri je osvojila kobasica Dalibora Vučina, a impresivne su kobasice napravili i Daniel Malec te Branimir Ujaković.

 

Dalibor Vučin također je osvojio prvu nagradu za najbolji špek, dok je Damir Tumpak donio najbolju salamu, a Ivan Bucina najbolju šunku. Najbolja rakija proglašena je rakija Ivana Tačkovića uz snažnu konkurenciju Stjepana Vrbana i Davora Huđina

U kategoriji slatkog, pobjedu za najbolju gibanicu odnijela je Štefica Kovač, a Marica Vrban i Suzana Panijan slijedile su ju na drugom i trećem mjestu.

 

Foto: KUD Veleševec/Facebook

 

 

Galerija slika

Među 101 uzorkom žiri prepoznao najbolju kobasu Posavine Među 101 uzorkom žiri prepoznao najbolju kobasu Posavine Među 101 uzorkom žiri prepoznao najbolju kobasu Posavine Među 101 uzorkom žiri prepoznao najbolju kobasu Posavine