°C 13

Kupnjom posebnog izdanja Čarlija 50 lipa donirate Prijateljima životinja

12.09.2019.

Romana Šimek

Nakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg hrvatskog proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje, Meteor Grupe – Labud d.o.o., koja je s Prijateljima životinja pokrenula zajedničku akciju „Moj najbolji prijatelj”.

Njome se želi podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihove eksploatacije i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Kupnjom svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija, popularnog sredstva za pranje posuđa, sa simpatičnim vizualom pasa i mačaka, Labud daruje Prijateljima životinja 50 lipa, a s ciljem daljnje promocije udomljavanja životinja i zaštite životinja općenito.

-Zahvaljujemo tvrtki Labud što je prepoznala naš 18-godišnji rad i sustavno zalaganje za prava i zaštitu životinja, promicanje udomljavanja i sprječavanje njihova iskorištavanja u bilo koje svrhe. Uspješno smo potaknuli pozitivne zakonske promjene, organizirali javne akcije i brojne edukativne kampanje kojima smo utjecali na pozitivniji odnos prema životinjama. Vodimo projekt Mreža za zaštitu životinja koju čini više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske-, izjavio je povodom pokretanja suradnje Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja.

Ističući da Prijatelji životinja ustrajno i intenzivno rade na poticanju provedbe Zakona o zaštiti životinja, Oman dodaje: -Kroz suradnju s Labudom želimo potaknuti sve, koji žele i mogu, da udome životinje i omoguće im da pronađu novi dom. Želimo i aktivirati lokalne zajednice da izvrše svoje zakonske obaveze poput kontrole mikročipiranja svih pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke. Ujedno promoviramo suosjećajan način življenja i human odnos prema svim životinjama- poručio je.

Limitirana edicija deterdženta Čarli „Moj najbolji prijatelj” nije testirana na životinjama, kao ni ostali Labudovi proizvodi, ne sadrži sirovine životinjskog podrijetla, biorazgradiva je, pH-neutralna i dermatološki ispitana te ima potvrdu Zavoda za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta da je neškodljiva za životinje tijekom preporučene primjene za održavanje čistoće pribora za jelo i ostalog pribora i igračaka koje koriste kućni ljubimci. 

Svi koji žele sudjelovati u ovoj sjajnoj humanitarnoj akciji i pomoći životinjama mogu nabaviti Čarli koji divno miriše po naranči i još bolje pere suđe. Više informacija o akciji „Moj najbolji prijatelj” te o važnosti i mogućnosti udomljavanja nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr.