°C 0

Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih

13.01.2023.

Redakcija

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu su započele su natjecateljsko-edukativnim programima u Osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici pod temom „Zero waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Stjepan Maravić te naglasio važnost Plazma sportskih igara mladih u razvoju i edukaciji djece i mladih, a nakon interaktivne edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Velikoj Gorici najvještiji su bili učenici 4. razreda Tonka Pavišić, Vida Tomašić, Leon Žagar i Dominik Cvetnić.

- Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih - istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Djeca tako mogu naučiti o vrstama i izvorima zagađivača zraka i vode, biološkoj raznolikosti i klimatskim promjenama na Zemlji, o recikliranju i odgovornom gospodarenju otpada, a mogu se okušati i u „Zelenom poligonu” - novoj natjecateljskoj disciplini u sklopu Plazma Sportskih igara mladih s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Galerija slika

Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih Kroz igre i sport uče o zaštiti okoliša: U Velikoj Gorici počele Plazma Sportske igre mladih