°C 7

Kreće sezona tulumarenja: Ugostiteljski objekti mogu raditi dulje od 23 sata!

22.05.2020.

Redakcija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je jučer najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima njihov rad više nije ograničen od 6 do 23 sata. Ovime će se ujedno omogućiti ponovno tulumarenje u noćnim izlascima, koje doduše, više neće biti kao prije, uz mjere opreza, poput dezinfekcije i održavanja socijalne distance, što je prilikom partijanja, vjerujemo velik izazov!

Naime, kafići, klubovi i restorani sada mogu raditi dulje od 23 sata, no ostala epidemiološka pravila ostala su ista pa razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol. Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova, te nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja, ističu iz HZJZ-a.

Zabranjena posluživanja grickalica u zdjelicama, te začina po stolovima i na stolovima i dalje je na snazi. Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati. Noćni klubovi imati će ograničen kapacitet gostiju s obzirom na navedeno. Gužva je stanje na koje nećete naletiti u noćnom izlasku.

Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.

Prošlo je više od dva mjeseca otkako su se klubovi zatvorili, jer tko je vidio tulum do 23 sata? Ova izmjena nesumnjivo će mnogima izmamiti osmijeh na lice. 

 

Foto: Ilustracija/Pixabay