°C 19

Jedno prvo i dva druga mjesta na Međunarodnom natjecanju osvojili mladi gorički trubači

08.11.2019.

Romana Šimek

Na Međunarodnom natjecanju mladih trubača koje se od 4. do 8. studenog 2019. održava u bugarskom gradu Stara Zagora, učenici trube Umjetničke škole Franje Lučića ostvarili su fenomenalne rezultate - Stefan Gjorgiev osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu, dok su Veronika Kantarević i Tibor Rajtarić osvojili sjajne druge nagrade!

Kako su rekli iz Umjetničke škole, svi oni su u četvrtak sudjelovali na seminaru ruskog trubača Adreja Ikova, solo- trubača moskovskog Boljšoj Teatra, ujedno i predsjednika žirija.

Za danas je zakazana podjela nagrada, na kojoj će nastupiti i Stefan, a izvest će Koncert Vjačeslava Šelokova, uz Orkestar opere Stara Zagora i maestra Kasimira Krasheva. Na koncertu će nastupiti i drugi prvonagrađeni trubači iz ostalih kategorija, koji će se boriti za Grand Prix te članovi žirija.

-Zaista smo sretni i ponosni što imamo ovakve učenike, ali i profesore - profesora trube Tomislava Špoljara i korepetitoricu, profesoricu klavira Ivu Šoršu! Najiskrenije čestitke- poručili su iz Umjetničke škole Franje Lučića.