°C 13

Ivanić i Dugo Selo: Traže se volonteri i svi zainteresirani za kolektivnu sadnju drveća

16.10.2019.

Romana Šimek

Grad Ivanić-Grad je slanjem pisma namjere građanskoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj pristupio akciji kolektivne sadnje drveća  „Zasadi drvo, ne budi panj!“ Cilj akcije je da se u tri dana diljem Hrvatske zasadi što više stabala kako bi se doprinijelo ozelenjivanju urbanih sredina i istaknula važnost i brojna dobrobit urbanog zelenila.

U suradnji sa predstavnicima Mjesnih odbora i udrugama civilnog društva odabrane su lokacije sadnje  za ovogodišnju akciju. Lokacije su na javnim površinama u vlasništvu grada. Predviđeni datum sadnje drveća je 25.-27.10.2019. (u slučaju lošeg vremena sadnja se odgađa za idući vikend).

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane i volontere koji se žele priključiti akciji sadnje drveća da se jave u gradsku upravu putem email adrese: grad@ivanic-grad.hr- poručuju iz Grada.

Sadnja je organizirana i u Dugom Selu

Općina Brckovljani uključila se u akciju građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj, a na inicijativu Crvenog križa Dugo Selo tom prigodom bit će 25.10.2019., kod Osnovne škole u Božjakovini, zasađen drvored Dobrovoljnih darivatelja krvi.

Za sadnju drvoreda općina je nabavila 13 sadnica stabala lipe- Tilia cordata (koja će simbolizirati 130 godina postojanja Crvenog Križa Dugo Selo). Radi se o kontejniranim sadnicama koje su posađene u veće posude, visine 2-2,5 metara.  Akcija će biti odrađena udruženim snagama mladih i starih, a u istu su se uključili učenici i djelatnici Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Božjakovine, te članovi Udruge umirovljenika Općine Brckovljani, a očekuje se i pomoć članova NK Brcko.

Hrvatske šume će u sklopu te akcije Općini Brckovljani donirati potpornje za sadnju predmetnih sadnica.

Također Hrvatske šume će u sklopu akcije donirati manje sadnice koje će se dijeliti građanima na štandu pod Dugoselskom vurom