°C 13

Ivanić Grad: 574 djece branitelja ljetovalo u Savudriji

13.09.2019.

Romana Šimek

Udruga Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagrebačke županije uz podršku vodstva Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, 18. godinu zaredom organizirala je za djecu branitelja ljetovanje na moru u Savudriji.

Za sve sudionike u sklopu udruge su pripremljene aktivnosti poput nogometa, odbojke na pijesku, graničar, stolni nogomet, pikado, pjevanje, crtanje, modelarstvo, satovi povijesti o domovinskom ratu, život u prirodi u sklopu kojega su djeca sama učila postavljati šator te kao i prethodnih godina škola plivanja za sve plivače i neplivače.

-Ovu godinu susretu je prisustvovalo 574 djece iz cijele Hrvatske, a u sklopu organiziranih aktivnosti ovom prilikom bismo posebno htjeli istaknuti osvajanje trećega mjesta u kategoriji mlađi uzrasti u disciplini crtanje uljenim bojama na majice, koje je osvojila Laura Lukinović iz Kloštra Ivanića- kažu iz Udruge.

I ova godina je bila još jedna prilika i jedno prekrasno iskustvo za djecu iz cijele hrvatske gdje su, sigurni smo ostvarena mnoga nova prijateljstva.