°C 14

Gradsko kazalište Jastrebarsko slavi 50 godina rada

12.10.2018.

Maja Peranić

Gradsko kazalište Jastrebarsko ove godine slavi 50 godina djelovanja koje će obilježiti centralom svečanošću u petak, 19. listopada.

Centralno događanje proslave koja se održava pod sloganom "Kazalište koje život znači" bit će održano u grijanom šatoru u dvorištu Centra za kulturu Jastrebarsko, od 20 sati. Polustoljetni jubilej, kazalištarci će proslaviti u svom stilu, prisjećajući se predstava i osoba koje su jedan dio svog života provele na i oko dasaka koje život znače. U tu svrhu kazalište će ponovno okupiti sve kazališne generacije, a javnosti će ujedno biti predstavljena i kazališna videomonografija.

Videomonografiju i program proslave tjednima marljivo pripremaju isključivo jaskanski kazalištarci a isti će objediniti prisjećanja na kazalište više generacija Jaskanaca, koji su se okušali ispred i iza kulisa, kao glumci, šaptači, tehničari, scenografi i redatelji predstava.

Treba istaknuti i kako Gradsko kazalište Jastrebarsko, uz organizaciju svoje velike proslave, nastavlja s redovnim radom, pripremajući dvije nove predstave, organizirajući nove kazališne radionice za mlade ali i stipendirajući nove srednjoškolce o čemu će se više čuti moći već na velikom kazališnom jubileju koji vas očekuje u listopadu!

Pokrovitelji proslave "Kazalište koje život znači" su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.