°C 27

Galerija Prica u Noći muzeja

29.01.2019.

Vana Pocrnjić

Ovog petka, 1. veljače, u cijeloj Hrvatskoj održava se Noć muzeja-Inovacije i digitalna budućnost, a  manifestaciji će se i ove godine pridružiti grad Samobor.

Noć muzeja svake godine ima određenu temu, a ove godine tema je Inovacije i digitalna budućnost, pa u skladu s tome posjetitelji će moći besplatno uživati u izložbama, animiranim crtićima za djecu, a biti će predstavljene i virtualne 3D naočale, likovne radionice za djecu i raznovrstan glazbeni program. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan!

Program:

Petak, 1. veljača, u Kinu Samobor od 17 do 18:30 sati možete pogledati animirani sinkronizirani film "Luka i čarobni muzej"

- Od 18 do 01:00 sati  Ana Sladetić "Čisto i krivo" – taktilna izložba otkrivanja umjetnosti dodirom u  maloj dvorani Galerije Prica

Izložba je otvorena do 21. veljače.

- Od 18 do  01:00 sati – „Muzej 21. stoljeća“ – virtualni 3D VR posjet svjetskom muzeju

Virtualna stvarnost (eng. virtual reality, VR) je uporaba računalnog modeliranja i simulacije koja omogućava korisniku da stupi u interakciju s umjetnom 3D okolinom.

- Od 18 do 01:00 sati  „Prije Galerije Prica . . .“ – plakati izložbi Zlatka Price

- Od 18 do 21 sati Likovne radionice za djecu (školski uzrast - „Pricina grafika“, predškolski i školski uzrast - „Mačke“)

- Od 21 do 22 sati- Marko Vucković – glazbeni program u maloj dvorani Galerije Prica