°C 1

Ekoregija Velika Gorica poziva na predavanje o korištenju sunčeve energije

28.10.2020.

Maja Peranić

Ekoregija Velika Gorica organizira predavanje o mogućnostima korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije. Predavanje će se održati u petak, 6. studenog, a za sudjelovanje se, zbog specifičnih epidemioloških uvjeta, potrebno prijaviti.

Predavanjem koje se organizira želi se informirati i educirati građanstvo, poduzetnike, obrtnike i javne ustanove kako mogu sami proizvoditi energiju za vlastite potrebe, a samim time smanjiti troškove energije, podići kvalitetu života i osigurati vlastitu dugoročnu financijsku i ekološku održivost, ističu iz Ekoregije.

Predavanje će se održati 6. studenog s početkom u 12 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, u dvorani vijećnice, održat će predavanje o mogućnostima korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije.

Osim predavanja, kao primjer dobre prakse, u subotu, 7. studenog u 10 sati organizirat će se studijski posjet u Lepoglavu, postavljenoj sunčanoj elektrani snage jedan megavat.

Zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto prijavom OVDJE  ili putem maila ekoregija.vg@gmail.com.

Zbog specifičnih epidemioloških uvjeta prijava je obavezna.

Edukativna predavanja i studijski posjet dio su projekta „Nek sunce sja-sunčane elektrane Ekoregije Velike Gorice“, a koji je financiran sredstvima Grada Velike Gorice.