°C 21

Doznajte kako što sigurnije voziti svog metalnog ljubimca na dva kotača: AMK Siget i MUP organiziraju radionice po gradovima Zagrebačke županije

26.04.2023.

Redakcija

Autoklub Siget u suradnji s MUP-om provodi projekt pod nazivom "Vozači mopeda i motocikla - neprilagođena brzina ubija". Projekt je edukativno-preventivnog karaktera, a njegova svrha je povećati svijest o važnosti poštivanja prometnih pravila i podizanje razine sigurnosti u prometu dodatnom edukacijom vozačica i vozača mopeda i motocikla.

Projekt se provodi kroz radionice u pet gradova Zagrebačke županije te dvije u samom gradu Zagrebu. Prve tri radionice održale su se u Zagrebu, Zaprešiću i Dugom Selu, a sljedeća na redu je Jaska. Sutra od u 16 sati svi vozači mopeda i motocikala u Jastrebarskom i jaskanskom kraju pozvani su na poligon Autokluba Jastrebarsko na besplatni interaktivni program posvećen baš njima.

Radionice se nastavljaju 4. svibnja u Vrbovcu kod Pučkog otvorenog učilišta, a 11. svibnja na redu je Velika Gorica, lokacija održavanja je Autoklub Velika Gorica.

Akcija završava 18. svibnja u Zagrebu na lokaciji Autoklub Končar.

Radionice su organizirane kroz tri sastavnice: interaktivna predavanja, pokazne vježbe i “noćne vožnje”. Na radionicama će se simulirati i izvoditi tehnički elementi u prometu koji su problematični (prolaz kroz koridor, pravilno kočenje i zaustavljanje, vožnja kroz prepreke, vožnja u polukrug...), a dodatno i održavanje ravnoteže, posebna pozornost na tehničke dijelove motocikla (kočnice i gume), simulacija vožnje u alkoholiziranom stanju.

- Provedbom planiranih aktivnosti u interesu je osvijestiti vozače o važnosti prilagodbe brzine vožnje uvjetima na cesti i prilagodbe brzine općenito te važnosti korištenja zaštitne opreme – poručili su organizatori.

Moguće promjene termina provedbe uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, kao i vrijeme održavanja radionica bit će objavljeni na stranici Autokluba Siget. Prijaviti se možete na info@aksiget.hr.

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell