°C 20

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću

30.09.2021.

Redakcija

Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada. Sedamnaesto izdanje najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava od 1. do 3. listopada.

Svečano otvaranje 17. Bučijade održat će se u subotu 2. listopada u 11 sati na Trgu Vladimira Nazora nakon čega će posjetitelji moći pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje.

Na sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske koji će u centru Ivanić-Grada ponuditi razne proizvode od buče. Na gradskom trgu uz pivo od buče i autohtono vino škrlet, bit će gastro zalogaja i bučnice, a ugostitelji su i ove godine za posjetitelje osmislili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima.

Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe te je organizirano i nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu. Zabavni dio programa zagarantiran je kroz cijeli dan, posebno s večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak.

Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja bit će postavljeno malo Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

U programu je i 7. Festival igračaka koji počinje u subotu u 12 sati na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka do Prvog pljeska.

Bučijadu i Festival igračaka organizira Turistička zajednica Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice u Ivanić-Gradu.

Galerija slika

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu u Ivaniću