°C 13

'Bregdown FLOWDAY': U adrenalinskoj vožnji biciklista po Zelinskoj gori uživalo više od 300 posjetitelja

17.09.2019.

Petar Brnada

U organizaciji Kluba SIC NA Zelinskoj gori uspješno je održano drugo izdanje enduro/trail FLOWDAY na Bregdown stazi.

Bregdown ekipa i njihov „bajadera“ kombi prepoznatljivi su gdje god da se pojave. Njihova pozitivna i dobra samostalna priča desetogodišnjeg truda i ulaganja je ove godine privukla preko ukupno 300 posjetitelja koji su mogli uživati u vožnji, ali i EXPO zoni na mjestu okupljanja.

Okupili su se biciklisti od 10 do 60 godina, sa istim žarom za brdskom vožnjom. Ove godine je po prvi puta nekoliko sudionika stazu vozilo na e-bikeovima, sa potpomognutim elektro pogonom, a posebno se isticao domaći Greyp 6.3 iz tvornice Mate Rimca.

-Staza je blagog nagiba sa nekoliko ozbiljnijih dropova, a tempo je lako prilagoditi vlastitim sposobnostima. Osim guste šume, nema većih i ozbiljnijih opasnosti uz stazu. Ove godine staza je nadopunjena drvenom startnom rampom ukupne duljine preko 35m, zemljanim bentovima i bezbrojem manjih i većih skakaonica. Sve po mjeri opuštene zabave i dobrog druženja! Ova staza je svakako za preporučiti, te je jedna od bolje uređenih u okolici Zagreba- poručili su iz Grada Svetog Ivana Zeline.

Grad je odlična lokacija za cestovni biciklizam, a Bregdown i Kladeščica nude gotovo savršeno MTB iskustvo.