°C 11

Bistranski planinari ponovno aktivni: Osvojili Ivačku glavu, Platak i Snježnik

17.06.2020.

Redakcija

Popuštanje mjera vezanih uz korona virus te povoljne vremenske prilike zadnjeg svibanjskog vikenda bistranski su planinari iskoristili za dva nova izleta. Tako je zadnju svibanjsku subotu jedna grupa planinara išla u posjet prvom i jedinom geoparku u Hrvatskoj – Parku prirode Papuk, kojem su prišli sa sjeverne strane posjećujući prvo lokalitet „Rupnica“ gdje se vide dokazi postojanja vulkana, jedini takvi u Hrvatskoj. Zatim je osvojen vrh Ivačka glava, drugi najviši vrh Papuka. Nadalje, planinari su obišli i Park šumu Jankovac, unutar koje se nalaze planinarski dom, izletište te lijepa poučna staza, da bi na kraju prošetali i Požegom, uz kraću okrjepu kavom.

Dan kasnije, druga grupa je pohodila Platak i Snježnik, koje su obišli kružnim turama, počevši od  Platka, kroz „Grlo“ te uspinjanjem na sam vrh Snježnik, da bi na povratku planinarili preko grebena, sve do planinarskog doma, inače početne točke ovog pohoda.

Oba izleta planinari su zaključili zadovoljni, nadajući se da se situacije sa zabranama kretanja uslijed virusa više nikada neće ponoviti, odnosno da će ubuduće moći nesmetano uživati u novim planinarskih pohodima našim prirodnim ljepotama.

Galerija slika

Bistranski planinari ponovno aktivni: Osvojili Ivačku glavu, Platak i Snježnik Bistranski planinari ponovno aktivni: Osvojili Ivačku glavu, Platak i Snježnik Bistranski planinari ponovno aktivni: Osvojili Ivačku glavu, Platak i Snježnik Bistranski planinari ponovno aktivni: Osvojili Ivačku glavu, Platak i Snježnik