°C 12

Biciklirajte putovima bijele rode!

06.09.2022.

Redakcija

Kao što rode spajaju ljude, tako biciklijada „Put bijele rode” spaja dva sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donju Zdenčinu i Donju Kupčinu.

Pridružite se sa svojim biciklom u nedjelju, 18. rujna 2022. u 14 sati ispred Društvenog centra Zdenčina, Trg Stjepana Radića 1 u Donjoj Zdenčini na 6. biciklijadi „Put bijele rode”.

Za sudjelovanje na biciklijadi kao i za organizirani prijevoz potrebna je prijava do 8. 9. 2022. do 12:00 h putem linku prijava ili na mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili putem telefona: 099 409 5514. U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Organizatori, Turistička zajednica općine Pisarovina, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Udruga Zdenčina 1562 uz tehničku podršku BK SLJEME pripremaju za sve sudionike:

- Majicu s logom biciklijade

- Platnenu vrećicu s promotivnim materijalima

- Ručak

- Organiziran besplatan razgled Zavičajnog muzeja Donja Kupčina

- Besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka

- Organizirane vježbe istezanja pod vodstvom kineziologinje

Biciklijada “Put bijele rode” održava se s ciljem zaštite, očuvanja i promocije bijele rode. Upoznaj i ti bolje ovu strogo zaštićenu vrstu, krajolik koji toliko voli i pridruži nam se na biciklijadi. Vozit će se 17 km prekrasnim predjelima netaknute prirode kroz šumu i polja. Umjesto uobičajenih svakodnevnih gradskih gužvi i buke, ovdje pjev raznovrsnih ptica pomiješan mirisima lopoča, trava i cvijeća, uz pokoju srnu koja se javlja iz daljine šumskoga hlada, pomaže u postizanju suglasja čovjeka i prirode. Svi ste dobrodošli.

 

Galerija slika

Biciklirajte putovima bijele rode! Biciklirajte putovima bijele rode! Biciklirajte putovima bijele rode!