°C 19

Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama'

21.10.2019.

Petar Brnada

S ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao poželjne cikloturističke destinacije, Turistička zajednica županije, u partnerstvu s TZG Vrbovca i TZG Svetog Ivana Zeline, organizirala je biciklijadu od Vrbovca do Svetog Ivana Zeline.

-Kroz promociju ovakvoga događanja cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama, i cestovnim i šumskim. Očekujemo da će kroz godinu ovakvih biciklijada biti još i više, kako bi se Zagrebačka županija pozicionirala na cikloturističkoj karti Hrvatske- ispričala je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, dodavši da se biciklijadom od Vrbovca do Svetog Ivana Zeline, uz ostalo, željelo i ukazati Zagrepčanima na mogućnosti koje se pružaju u njihovoj neposrednoj blizini.

Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije, rekao je da cikloturizam ima velikoga potencijala, stoga se krenulo s njegovim poticanjem.

-Javili smo se na nekoliko natječaja Ministarstva turizma i dobili sredstva, a i sami, kroz proračun, ulažemo u cikloturističku infrastrukturu. Želimo potaknuti bicikliste da dođu, vide i razgledaju ljepote županije, a tako ćemo, nadam se, potaknuti i potrošnju u ugostiteljstvu- rekao je Fašaić.

Foto i izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama' Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama' Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama' Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama' Biciklijada od Vrbovca do Zeline: 'Cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama'