°C 16

Besplatno za nezaboravan glazbeni doživljaj u Samoboru

22.05.2019.

Josipa Hodalj

Ove godine Jazz festival traje od 22. svibnja do 2. lipnja. Ovo je već 15. godina zaredom kako krajem svibnja u Samobor dolazi jedan dio jazz karavane najboljih hrvatskih jazz glazbenika.

Grad Samobor se može pohvaliti time da i ove godine postaje gradom vrhunskog jazza u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj - Gradske glazbe Samobor, utemeljene 1807. godine.

Festival je volonterskog karaktera. Sama ideja Festivala spoj je nastupa manjih jazz sastava tijekom nekoliko večeri u Havana baru. Početkom lipnja, odnosno 1. i 2. lipnja na Trgu kralja Tomislava održat će se nastupi većih bendova. Organizacija festivala u promociji grada daje veliki značaj kulturnom turizmu. 

Valja napomenuti kako je zadnji dan festivala, u nedjelju, 2. lipnja, rezerviran je za nastup Gradske glazbe Samobor i gostiju gostima. U kombinaciji s nastupom većih sastava i Big Bandova samoborski Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju jedinstven je u Hrvatskoj i dodatni je sadržaj kulturno-glazbene turističke ponude grada Samobora.

Gosti ovogodišnjeg Jazz festivala u Samoboru su Joe i Lela Kaplowitz, Elvis Penava, Just the Pine, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić, Tomislav Goluban band, Darko Jurković Charlie trio, Big band GveriLLaz,  Igor Geržina.

Zainteresirani mogu posjetiti manifestaciju bez plaćanja ulaznice i pritom poslušati vrhunski jazz, blues i soul.