°C 1

Besplatno provjerite krvni tlak, razinu šećera i zasićenost krvi kisikom na prostoru tržnice Maznica u Ivanić-Gradu

07.07.2023.

Redakcija

 

U sklopu projekta KardioPRotect – „Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije“, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije organizira sutra od 7 do 13 sati na prostoru tržnice Maznica u Ivanić-Gradu akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase (BMI). Zainteresirani će biti upoznati i s rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti, a moći će dobiti i savjet liječnika.

Projekt KardioPRotect, u partnerstvu s Domom zdravlja i Ljekarnama Zagrebačke županije, provodi Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Kroz stručne, informativne i edukativne aktivnosti te organiziranjem besplatnih preventivnih pregleda u svim gradovima županije, cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Vrijednost projekta je 44.561,34 eura, a intenzitet potpore iznosi 100%. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali –„Promocija zdravlja i prevencija bolesti“, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.