°C 12

6. pokupski susret samaca 'Na Kupi me pokupi'

09.07.2019.

Romana Šimek

U sklopu manifestacije Ljeto u Pokupskom, u športsko- rekreativnom centru Stari grad održat će se 6. izdanje pokupskih susreta samaca 'Na Kupi me pokupi' koje uz Općinu organizira Klub žena Pokupsko.

No, uz susrete samaca i ove vas godine u Pokupskom očekuju Fakinarije- stare seoske igre, izbor najbolje pokupske štrudle, ali i nastup Orijentalne skupine „Varuna“ ili ples sa sabljama, a sve će se održati u nedjelju, 21. srpnja.

Tako ćete imati priliku okušati se u vožnji u tačkama, skakanju u vrećama, štafeti s jabukama i balonijadi, a za sve vas koji ste pravi majstori u spravljanju štrudli prijave i donošenje uzoraka započinju u 17 sati.

U 17:15 sati održat će se i mjerenje tlaka i šećera u krvi, dok će natjecanje u Fakinarijama započeti u 18 sati. Od 21 sat očekuje vas nastup Orijentalne skupine i ples sa sabljama, a proglašenje pobjednika u fakinarijama te u pripremanju najbolje štrudle održat će se pola sata kasnije.

Nakon službenog dijela manifestacije, u Pokupskom će zasvirati grupa Druga dimenzija, a domaćini uz sve to najavljuju i bogatu cjelodnevnu gastronomsku ponudu koju vrijedno priprema Pokupčanka.