°C 22

Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava

10.06.2024.

Redakcija

Sjednicu Skupštine na kojoj je donesen plan rada za 2025., održao je Lovački savez Zagrebačke županije u petak 7. lipnja u Samoboru. Riječi je bilo i o aktivnostima u proteklih godinu dana.

-Puno smo toga najavili, a puno više od toga u proteklih godinu dana i realizirali. Promijenili smo i način djelovanja Saveza - rekao je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak.

Podsjetio je da će Lovački savez Zagrebačke županije krajem listopada ove godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u lovnoj kinologiji. Zahvalio je Zagrebačkoj županiji koja je Lovačkom savezu velika potpora - i moralna i financijska. Zahvalio je i gradovima Samoboru i Svetoj Nedelji što će financijskim sredstvima podržati ovogodišnje Dana lovstva Zagrebačke županije, koji će se održati na njihovom području.

 

Čičak je također rekao da treba raditi na izmjenama zakona, kako bi se zaštitila domicilna lovačka društva i lovstvo „ostalo u selima“, a ne postalo biznis određenih krugova ljudi koji imaju puno novca i njime rade što god žele.

O zakupu lovišta govorio je i zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Županija je zauzela stav da se s lovačkim društvima produžuju ugovori o zakupu. Nije nam cilj raspisati natječaj i reći da će zakup dobiti onaj tko da više. Pokazalo se da je najbolje kada s lovištima gospodare lokalna društva. Kada dođe netko sa strane on obično ima komercijalne ideje. Svi zajedno moramo poraditi na tome da prednost kod zakupa lovišta imaju domicilna lovačka društva- rekao je Tomljenović.

Lovcima se obratio i predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Ivica Budor.

-Raditi moramo zajedno! Svaki lanac jak je onoliko koliko je jaka njegova najjača karika. To znači da svaki lovac mora dati dio sebe u lovstvo, zaštitu prirode i tradiciju – istaknuo je Ivica Budor.

 

(Foto: Dražen Kopač)

Galerija slika

Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava Lovački savez Zagrebačke županije održao Skupštinu: Treba raditi na zaštiti lokalnih lovačkih društava