°C 23

Kod 20-godišnjaka u Ivaniću pronađena droga i streljivo

05.06.2024.

Maja Peranić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke priveli su 20-godišnjaka kod kojeg su pronašli devet stabljika marihuane, pet paketića metamfetamina, vagu, drobilicu i streljivo. Sumnjiči ga se za kazneno djelo neovlaštene proizvodnja i promet drogama.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje uzgajao i nabavljao veće količine marihuane i metamfetamina koje je potom vagao i prepakirao u kući na području Ivanić-Grada - priopćila je policija.

Krajem svibnja, policijski službenici pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni pronašli su devet stabljika marihuane i 4,1 grama metamfetamina pakiranog u pet paketića te digitalnu vagu za precizno mjerenje težine kao i drobilicu. Također, prilikom pretrage pronađeno je i deset komada streljiva. Količine pronađene droge, vaga za precizno mjerenje težine i drobilica, nedvojbeno ukazuju da je droga bila namijenjena za daljnju prodaju, kažu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnijet optužni prijedlog.

 

foto: PUZ