°C 22

Župan Zagrebačke županije nagradio Velimira Šandora: „Želim ti da svoj sportski put na igrama u Parizu okruniš zlatom”

04.06.2024.

Redakcija

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri osvojivši srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici koje se održao u japanskom Kobeu.

Tim povodom u Zagrebačkoj županiji održan je prijem za Šandora, a župan Stjepan Kožić uručio mu je i prigodnu nagradu u vrijednosti 1300 eura.

-Osvajanjem srebrne medalje na svjetskom prvenstvu otvorio si ponovno put na Paraolimpijske igre, a to je san svakog sportaša. Nakon već osvojene olimpijske bronce i srebra, što drugo da ti poželimo nego da svoj sportski put na igrama u Parizu okruniš zlatom - rekao je župan Stjepan Kožić dodavši kako je Zagrebačka županija čvrst oslonac sportašima.

-Samo kroz sportsku zajednicu ove smo godine osigurali preko milijun i 200 tisuća eura, a tu su naravno i ulaganja u sportsku infrastrukturu, posebice dvorane - zaključio je Kožić.

Inače, Šandoru je ovo treća medalja na svjetskim prvenstvima nakon što je osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu. Medaljom iz Kobea osigurao je nastup na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju ovog ljeta u Parizu, a na kojima će braniti tokijsko srebro. Šandor ima i broncu s paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru iz 2016.

-Treniram i radim za odličje, a ovo srebrno mi je vrjednije od bilo kojeg zlata jer mi je omogućio nastup u Parizu - istaknuo je Šandor osvrnuvši se na teške vremenske uvjete za vrijeme natjecanja u Kobeu.

Šandora je u Japanu pratio trener Ivan Čengić koji je zadovoljan ne samo ovim rezultatom nego i kontinuitetom vrhunskih rezultata.
Prijemu je nazočio i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci Zagrebačke županije sportašima s invaliditetom. Kazao je kako se očekuje da će četvero sportaša koji treniraju u klubovima u Zagrebačkoj županiji osigurati nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

 

(Foto: Zagrebačka županija)