°C 26

Vikend rekorderka sa skoro 2 promila zaustavljena u Ivaniću i isključena iz prometa!

15.04.2024.

Maja Peranić

S gotovo 2 promila alkohola u krvi 44-godišnjakinja je sjela za volan i vozila kroz Ivanić-Grad. Ondje ju je, prilikom nadzora prometa u noći sa subote na nedjelju zaustavila policija koja je provodila svoju redovnu vikend akciju. 

U vrijeme provođenja akcije na području PU zagrebačke utvrđena su 744 prometna prekršaja, od čega 51 prekršaj vozača s alkoholom, zatim 199 prekršaja nepropisne brzine, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 42 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom, 28 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 348 ostalih prekršaja.

Među vikend rekorderima bila je i 44-godišnjakinja iz Ivanić-Grada.
 
-U nedjelju, 14. travnja oko 1.32 sati 44-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Ulice Stjepana Majdeka na području Ivanić-Grada. Provedenim nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,79 g/kg). Osumnjičena je isključena iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati te će joj biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja-izvijestila je policija.