°C 21

Održana počast poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske

30.10.2023.

Maja Peranić

Na spomen obilježju Trokut-Novska jučer je održana komemoracija u spomen na 314 poginulih hrvatskih branitelja koji su svoje živote izgubili na zapadno-slavonskom ratištu, a među kojima su i branitelji s područja Zagrebačke županije.

Komemoracija se održava kao sjećanje na 29. listopada 1991. kad je otpočela operacija Orkan 91., kojom je oslobođena Zapadna Slavonija.

Uz polaganja vijenaca i paljenje svijeća, prisutnima su se obratili umirovljeni general Rudi Stipčić, zapovjednik OG „Posavina“, izaslanik predsjednika Vlade RH Marin Piletić i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Ivan Celjak.

U ime Zagrebačke županije komemoraciji su nazočili zamjenik župana Damir Tomljenović i pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

(Zagrebačka županija)

Galerija slika

Održana počast poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske Održana počast poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske Održana počast poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske Održana počast poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske