°C 23

Sutra u Velikoj Gorici velika vježba županijskih operativnih snaga civilne zaštite

20.10.2023.

Maja Peranić

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je područje Velike Gorice. Oštećena su krovišta, paraglajder je pao u šumi pokraj jezera Čiče, vozač osobnog vozila sletio je u jezero… ovo je samo dio scenarija godišnje vježbe operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije koja će se održati u subotu, 21. listopada 2023. godine na području jezera Čiče u Velikoj Gorici, od 10 do 13 sati.

Sudjelovat će: JVP Velika Gorica, dobrovoljna vatrogasna društva Kravarsko, Pokupsko i Vrbovec, dobrovoljna vatrogasna društva vatrogasnih zajednica Svete Nedjelje, Zaprešića i Svetog Ivana Zeline, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Društvo crvenog križa Zagrebačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Samobor, Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa, Policijska uprava zagrebačka...

Organizator vježbe je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije - najbrojnija vatrogasna zajednica u državi s preko 20.000 vatrogasaca.

S obzirom da je vježba terensko-pokazna, cijelo vrijeme biti će otvorena za promatrače.

Vježbom se provjerava pripremljenost i osposobljenost pripadnika operativnih snaga sustava Civilne zaštite za izvršenje zadaća iz domene njihovih specijalnosti.

Ovim putem obavještavamo Vas da se za potrebe izvođenja vježbe neće upotrebljavati sredstva opasna za ljude i životinje te da nema nikakve opasnosti za lokalno stanovništvo.

(Zagrebačka županija)