°C 21

VIA VINO privuklo stotine posjetitelja na najljepše lokacije Zagrebačke županije

17.10.2023.

Maja Peranić

Završilo je još jedno nevjerojatno izdanje VIA VINA, nagrađivane manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, koja je postala prava ikona suvremenog i cjelogodišnjeg turizma. Ovogodišnje izdanje festivala okupilo je stotine posjetitelja na nevjerojatnim lokacijama, pružajući im bogat i raznovrstan program koji je neslužbeno proglasio VIA VINO najljepšim vinskim festivalom kontinentalne Hrvatske.

-Raduje nas što su posjetitelji prepoznali VIA VINO kao manifestaciju koja spaja tradiciju Zagrebačke županije s modernim pristupom. Ovaj festival donosi duh našeg kraja na suvremen način, i to je ono što posjetitelji očekuju i cijene- istaknula je Ivana Aliliović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.-Zagrebačka županija već dugo slovi kao epicentar kontinentalnog eno-gastro turizma, a izbor Plešivice za završnicu VIA VINA dodatno potvrđuje njenu poziciju kao omiljene destinacije. Festival svake godine privlači sve više novih posjetitelja, utemeljujući se kao moderna i urbana manifestacija koja slavi kulturu stola i tradiciju naših krajeva na suvremen i atraktivan načinVelika završnica festivala organizirana je u vinariji Dobra berba, smještenoj u povijesnoj zgradi bivše vinarske zadruge iz 1935. godine. Ovaj predivan kompleks na Plešivici pružio je savršenu kulisu za cjelodnevno uživanje tijekom sunčane listopadske subote. Glazbena kulisa za dnevnu zabavu bio je DJ Mirza, dok je večernji koncert Filipa Rudana rasplesao sve prisutne ljubitelje vina.

Iznimna gastronomska ponuda VIA VINA: Od domaćih specijaliteta do modernih kreacija

Na VIA VINU posvećenom kulturi stola i izvanrednim okusima Zagrebačke županije, gastronomija zauzima posebno mjesto. Na svakom događanju tijekom festivala, posebna pažnja posvećuje se svježe pripremljenoj hrani, a sve na otvorenoj kuhinji festivala. Velika završnica festivala, koja je pratila izlete u Zagrebačku županiju, oduševila je posjetitelje neodoljivim okusima hrskavo pržene piletine, simbola dnevnih izleta, i sporo pečene teleće koljenice s palentom u izvedbi restorana SOPAL.

Pogledajte spektakularnu završnicu VIA VINO festivala:

Odmor nikad bliže – Otkrijte destinacije Zagrebačke županije

Promotivne aktivnosti Turističke zajednice Zagrebačke županije, usmjerene na cjelogodišnji i održivi pristup razvoju turizma nadovezuju se na sjajan uspjeh VIA VINA. Pod sloganom Odmor nikad bliže, Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva posjetitelje na istraživanje više od 50 izletišta, obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava i udobnih kuća za odmor smještenih uz tri vinske ceste ovog kraja.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglasila je:

-Naša županija neprestano raste i razvija se, sve više usmjeravajući svoju pozornost prema cjelogodišnjem turizmu uz istovremeno očuvanje okoliša i poštivanje ljudskih prava. Ustrajnim trudom i suradnjom svih sudionika u turističkoj industriji gradimo put prema održivoj i prosperitetnoj budućnosti naših destinacija.

Zagrebačka županija, poznata kao zelena oaza grada Zagreba, okružena čarobnom prirodom i bogatim kulturnim nasljeđem, sve je bliže ostvarivanju prestižnog Green Destinations certifikata. Ova zelena oznaka predstavlja značajan korak u promicanju održivog turizma u kontinentalnoj regiji.

Sa završetkom popularnog VIA VINO festivala, čarobna jesen tek započinje, a Zagrebačka županija ostaje otvorena za posjetitelje, nudeći im priliku da otkriju sve čari ove čarobne destinacije.

(Turistička zajednica Zagrebačke županije)