°C 23

Via Vino u subotu na Plešivičkoj vinskoj cesti uz Filipa Rudana

12.10.2023.

Redakcija

Pripremite se za vrhunac ovogodišnjeg VIA VINA, sunčana subota 14. listopada počinje dnevnim tulumom od 13 sati na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Slikoviti plešivički brežuljci i padajući vinogradi, pogled su kojeg ne želite propustiti uživajući na prvoj hrvatskoj vinskoj cesti – posvećenoj upravo pjenušcima!

VIA VINO počinje od 13 sati, uz glazbu koja će vas držati na nogama, zahvaljujući DJ Mirzi koji od 15 sati pušta omiljene ritmove zabave. Sa zalaskom sunca, središte pozornice preuzima Filip Rudan, glazbeni virtuoz i dobitnik Porina. Ovaj nezaboravan open-air koncert na Plešivici počinje u 18 sati, pružajući vam nevjerojatan glazbeni doživljaj pod zvjezdanim nebom.

Veliku završnicu VIA VINA u subotu, 14. listopada, pratit će iznimna ponuda vina, pjenušaca i autorskih VIA VINO koktela, nadopunjena kreativnom kuhinjom na otvorenom. Nezaboravno gastronomsko iskustvo uz izvorne namirnice Zagrebačke županije obećavaju još jedan vikend za pamćenje.

Za ljubitelje legendarnog jela vikend izleta, tu je najhrskavija pohana piletina, pripremljena sa strašću i vještinom od strane specijalista iz POH-a dok će restoran SOPAL oduševiti sporo pečenom telećom koljenicom (ossobuco) s palentom, gastronomskim specijalitetom koji osvaja na prvi zalogaj.

Pripremite se za cjelodnevno uživanje nadomak Zagreba, u srcu vinskih cesta Zagrebačke županije. Plešivička vinska cesta uskoro će dobiti i prvu pjenušavu vinsku cestu u Hrvatskoj, potvrđujući svoj status najpoznatije regije za vrhunska pjenušava vina.