°C 19

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije

03.08.2023.

Redakcija

 

Među laureatima koji su primili nagradu povodom Dana Zagrebačke županije našla se i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Povelju Zagrebačke županije u ime zajednice primio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije osnovana je 1993. godine i od tada predstavlja srce vatrogastva na području županije. S ponosom okuplja, koordinira i rukovodi s 34 članice, dok u cijelom sustavu rade 4 javne vatrogasne postrojbe, 250 dobrovoljnih vatrogasnih društava te 5 vatrogasnih postrojbi u gospodarstvu. Njihov posvećeni rad osigurava sigurnost i zaštitu stanovnika i imovine diljem Zagrebačke županije.

S gotovo 22 tisuće dobrovoljnih vatrogasaca, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije ponosno se ističe kao najbrojnija vatrogasna županijska obitelj u Hrvatskoj. Njihova hrabrost i nesebična predanost u spašavanju i zaštiti života i imovine čine ih nezamjenjivim članovima društva.

Posebno važan trenutak u povijesti Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije bio je osnivanje prvog Županijskog vatrogasnog operativnog centra u državi, prije 13 godina. Tijekom godina, ovaj centar pokazao se ključnim u koordinaciji i organizaciji vatrogasnih intervencija te hitnih situacija.

Povelja Zagrebačke županije predstavlja priznanje i zahvalu za neumorni rad i požrtvovnost vatrogasaca koji, izlažući se opasnostima, hrabro čuvaju sigurnost i imovinu svih stanovnika Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija