°C 23

U Samoboru traje 34. Vrazova Ljubica: Festival poezije uz radionice, kostimirane šetnje, akrobacije i podizanje balonom

13.06.2023.

Ivana Ćurić

POU Samobor i ove godine održava 34. Vrazovu Ljubicu – festival ljubavne poezije koji traje do 17. lipnja u Samoboru.

-Uz tri pjesničke večeri koje uključuju pjesnike iz cijele Hrvatske, goste iz Slovenije i nastup glazbenika, festival smo započeli izložbom i predavanjima te programom za najmlađe. Uz prigodnu šetnju toponimima vezanim za legendarnu ljubav Stanka Vraza i samoborske Ljubice, djeca dječjih vrtića i škola sudjeluju na prigodnim radionicama u Samoborskom muzeju-poručili su organizatori.

Tradicionalno, u subotu, 17. lipnja, održat će se „Susret pjesnika na Ljubičinom grobu“ i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. VEČER HRVATSKE LJUBAVNE POEZIJE, počinje u 18.00 sati, a stihove će, na Trgu Matice hrvatske, govoriti poznati hrvatski pjesnici. Također, tom prilikom bit će prigodno promovirana Zbirka hrvatske ljubavne poezije iz 2022. godine.

-Posebnost ove godine je bogat program za sve uzraste, u subotu, 17. lipnja, od 7 do 12 sati, na Trgu Matice hrvatske. Program uključuje radionice, kostimirane vođene šetnje, akrobacije 19. stoljeća, kviz na otvorenom i podizanje letećim balonom iznad samoborskih krovova-najavili su iz POU Samobor. Na vama je samo da ne propustite ovo događanje.

Galerija slika

U Samoboru traje 34. Vrazova Ljubica: Festival poezije uz radionice, kostimirane šetnje, akrobacije i podizanje balonom U Samoboru traje 34. Vrazova Ljubica: Festival poezije uz radionice, kostimirane šetnje, akrobacije i podizanje balonom U Samoboru traje 34. Vrazova Ljubica: Festival poezije uz radionice, kostimirane šetnje, akrobacije i podizanje balonom