°C 27

Trodnevica, procesija, premijera filma "Svetac"...u Krašiću se obilježava blaženikov 125. rođendan

05.05.2023.

Ivana Ćurić

Povodom 125. obljetnice rođenja Blaženog Alojzija Stepinca koja će se svečano obilježiti 8. svibnja, u Krašiću danas počinje trodnevna duhovna priprava na kojoj će sudjelovati brojni hodočasnici.

U crkvi Svetog Trojstva u Krašiću prva trodnevica održat će se u petak, 5. svibnja, u 18 sati uz euharistijsko klanjanje, krunicu i mogućnost ispovijedi. U 18:30 sati počinje svečana sveta misa.

U subotu 6. svibnja , koja je kao prva subota posvećena molitvi za svećenička i redovnička zvanja krunica će biti u župnoj crkvi u 10:30 sati, a u 11 sati hodočasnička sveta misa s homilijom.

U nedjelju, 7. svibnja, svečana misa slavit će se u 11:00 sati kod kapelice Svete obitelji u Brezariću, ako to vremenske prilike dopuste. U slučaju lošegvremena misa će biti u župnoj crkvi, a nedjeljnu misu predslavit će monsinjor Juraj Jezerinac,vojni ordinarij u miru, a propovjedat će vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe.

Na sam Stepinčev rođendan, u ponedjeljak 8. svibnja u 10 sati kreće svečana procesija uz molitvu svete krunice od rodne kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezariću do župne crkve u Krašiću, a u čemu će sudjelovati učenici OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića.

U 10:30 sati slijedi svečana sveta misa s homilijom u župnoj crkvi u Krašiću koju će predslaviti mons. dr. Juraj Batelja, prelat Njegove Svetosti i postulator bl. Alojzija Stepinca. Istoga dana u 18:00 sati Udruga Lučonoše domovinskog rata i Župa Krašić pozivaju Vas na premijeru dokumentarnog filma "Svetac" u Vatrogasnom društvenom domu u Krašiću.

Galerija slika

Trodnevica, procesija, premijera filma "Svetac"...u Krašiću se obilježava blaženikov 125. rođendan Trodnevica, procesija, premijera filma "Svetac"...u Krašiću se obilježava blaženikov 125. rođendan