°C 4

Pridružite se plejadi najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika Zagrebačke županije: Natječaj je otvoren do 25. svibnja

03.05.2023.

Redakcija

U tijeku su u prijave za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista.

Sudjelovati mogu mladi poljoprivrednici/ce, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine završeni ili u provedbi.

Osigurane su i nagrade za najbolje plasirane pa će tako najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca posjetit će Europski parlament u Bruxellesu.

- Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao – poručili su organizatori.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se ovdje.