°C 21

Predstave "Stol 22" i "Mali princ" pobjednici 26. SKAZŽ-a

19.04.2023.

Redakcija

Vikend je prošao burno u Domu kulture u Buševcu, na čijim su se daskama natjecale amaterske kazališne skupine u sklopu 26. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije.

Na pozornici je igralo 11 predstava, a za najbolju predstavu smotre odabran je „Stol 22” amaterskog kazališta PAX iz Samobora te „Mali princ” MAX teatra iz Zaprešića. Ove dvije predstave odigrat će se stoga i na Festivalu Hrvatskih kazališnih amatera (FHKA), a predstava „Sladoledar” Dramskog pomlatka OSS Buševec ide na Festival hrvatske pučke drame (FHPD).

Nagradu za najbolju režiju dobio je Vjekoslav Leonard Prčić iz samoborskog PAX-a za pobjedničku predstavu, a PAX kolektiv također je za ovu predstavu „Stol 22” zaslužio i nagradu za najbolji tekst.

Najbolji glumac u glavnoj muškoj ulozi bio je Velimir Kokot u ulozi Ivice Vinkovića iz GK Jastrebarskog, dok je njegova kolegica, Lucija Severinac briljirala u ulozi Keti.

Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Igor Stanković iz GK Jastrebarskog u ulozi Mrge Drena, a najbolja je u ženskoj sporednoj ulozi bila Paula Martinjak iz ZAMKA Zelina u ulozi snahe Bare.

Nagradu za njegovanje kulturne baštine dobio je Dramski pomladak OSS Buševec za predstavu „Sladoledar”, dok je za inventivnost nagradu dobila Dramska klinika POU Sv. Ivan Zelina za predstavu „Zelenjava kabaret”.

Posebnu pohvalu za svestranost unutar kazališnog procesa dobila je Klara Blažek, koja je bila aktivna na području glume, umjetničko-pedagoškog vodstva i režije, dok je domaćin smotre, Pučko kazalište OSS Buševec dobio posebnu pohvalu za organizaciju smotre.

Foto: PAX /Facebook