°C 23

Prijavite svoj projekt ili program vezan uz zaštitu prirode: Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala 55 tisuća eura za tu namjenu

11.04.2023.

Redakcija

Zagrebačka županija ove godine osigurala je 55 tisuća eura za programe i projekte vezane uz zaštitu okoliša i prirode. Natječaj je otvoren do 5. svibnja, a prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Uvjet je da budu upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje djeluju najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj, a neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija te da su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najveći iznos 5.300 eura.

- Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije za razdoblje 2022-2025. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja, projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode), kao i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije – poručili su iz Zagrebačke županije.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do kraja tekuće godine.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na brojevima telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili e-mailom na t.fratric@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr.