°C 22

Kolinje, praposavci, 'Allo-'Allo i maškare iz Bugarske na 114. Turopoljskom fašniku

20.02.2023.

Ivana Ćurić

Ovogodišnje izdanje Turopoljskog fašnika ponudilo je zanimljive nastupe dvadeset rasplesanih grupa koje su jučer poslijepodne zavladale centrom Velike Gorice.

Fašnička kolona predvođena Princom Fašnikom i Princezom te turopoljskim maskotama Pajcekom, Lukom i Žirom startala je oko 14 sati i prodefilirala centrom grada. Tradicionalno ih je dočekao fašnički žiri kod hotela Bijela ruža i pomno bilježio svoje ocjene. Publika je tako mogla vidjeti ruže iz Mraclina, sove iz Novog Čiča, Praposavce iz Vrbova Posavskog, cijelu ekipu iz Super Marija, likove iz popularne britanske humoristične serije 'Allo 'Allo...bilo je tu gostiju i iz Đakova, Prepuštovca , Novog Vinodolskog, a svojim živopisnim nastupom sve je oduševila grupa Suvarkari Kopanitsa iz Bugarske.

Predstavljanje skupina predvodio je i neizostavni Mario Petreković na sebi svojstven način i tako zabavio sve okupljene.Nakon što su prošli od Tržnog centra do središnjeg gradskog Parka dr. Franje Tuđmana maškare su se smjestile u velikom fašničkom šatoru gdje ih je zabavljala grupa Zakon šutnje i fašnički raspoložena Minea.

U poslijepodnevnim satima stigli su i rezultati pa je tako žiri odlučio da je pobjednik 114. izdanja Turopoljskog fašnika KUD Nova Zora iz Donje Lomnice (Kolinje pri susedu Števe), drugo mjesto zauzelo je Društvo žena Novo Čiče (sove), a treće DVD Vrbovo (Praposavci).


Turopoljski fašnik izvukao je na ulicu veliki broj posjetitelja, koji su uživali u prekrasnim maskama i kostimima te zanimljivim performansima.

Zadovoljstvo svime viđenim nisu mogli sakriti organizatori ove tradicionalne manifestacije.

- Jako sam zadovoljna. Žiri je imao jako težak zadatak pri odabiru najboljih grupa. Svi su bili jako kreativni i inovativni. Sviđa mi se sve što sam vidjela – kratko nam je prokomentirala direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth.

 

(foto: FB Turopoljski fašnik)