°C 12

Budite dio pravde: Traže se suci porotnici

04.01.2023.

Ivana Ćurić

Grad Velika Gorica poziva zainteresirane kandidate da podnesu prijave za obavljanje dužnosti suca porotnika te suca porotnika za mladež.

Za imenovanje sudaca porotnika za Županijski sud u Velikoj Gorici traži se 10 kandidata, dok se za Općinski sud u Velikoj Gorici traži 8 kandidata.

Što se tiče imenovanja sudaca porotnika za mladež, traži se 3 muških i 3 ženskih kandidata za Županijski sud, te 5 muških i 5 ženskih kandidata za Općinski sud.

Kandidat za suca porotnika mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika i ne smije biti član političke stranke niti se baviti političkom djelatnošću, a za suci porotnici za mladež još se k tomu biraju isključivo iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.

Kandidati trebaju ispunjen i vlastoručno potpisani obrazac Izjave zajedno sa preslikom osobne iskaznice, odnosno kandidati za suca porotnika za mladež presliku dokaza iz članka 41. stavka 2. Zakona o sudovima za mladež, dostaviti na adresu: Grad Velika Gorica, s naznakom „za suce porotnike“ Trg kralja Tomislava 34, 10410 Velika Gorica, ili putem elektroničke pošte vijece@gorica.hr, najkasnije do 25. siječnja 2023. godine.

Prijedlog kandidata za suce porotnike/suce porotnike za mladež utvrđuje Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, a imenuje ih Županijska skupština Zagrebačke županije.

Dostavljeni osobni podaci kandidata za suca porotnika će se koristiti isključivo za službene potrebe udovoljavanja Zahtjevu Županijskog, odnosno Općinskog suda u Velikoj Gorici, te se isti dalje neće prosljeđivati.

Detaljne upute možete pronaći OVDJE.