°C 10

Vrijeme je za ivanićgradsku Bučijadu!

28.09.2022.

Redakcija

Bučijada u Ivanić-Gradu najiščekivaniji je vjesnik jeseni, a ove godine svoja vrata posjetiteljima otvorit će po 18. put! Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od petka, 30. rujna do nedjelje 2. listopada 2022. godine na više lokacija u Ivanić-Gradu.

Svečano otvaranje 18. Bučijade održat će se u subotu, 1. listopada u 11 sati na Trgu V. Nazora uz gradonačelnika Javora Bojana Leša.

Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila složiti program prilagođen svim uzrastima, s najboljim proizvodima i običajima koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi. Uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice svoje će proizvode i usluge predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija.

Moći ćete uživati u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče. U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica možete razgledati izložbu o bučama. Isprobajte i vožnju buča kočijom pored Vatrogasnog doma, te posjetite izložbe i radionice u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu.

Razne predstave, natjecanja, igraonice, Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva očekuju posjetitelje na Maloj Bučijadi 1. i 2. listopada na Sportskom parku Zelenjak i u gradskom parku.

Svakako ne zaboravite posjetiti i prvi posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada. Motiv kukuruznog labirinta preuzet je s posavske narodne nošnje „Hrvatica“, karakteristične za ovaj dio Posavine, čime je dobivena dodatna povezanost s lokalnim kulturno-povijesnom baštinom. Naravno, za ovu priliku labirint će osvanuti u novom ruhu, prigodno ukrašen bučama.

Od glazbenih poslastica, večer prije otvaranja na glavnoj pozornici koncertom će vas počastiti grupa Detour, a u subotu će ondje zapjevati Gibonni, dok će u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak obojiti večer glazbom.
Glavna zvijezda Bučijade svake godine je pomno odabrani kum ili kuma, a ovoga će puta tu prestižnu titulu ponijeti sportski novinar Marko Šepat, čiji se dolazak očekuje u nedjelju.

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako ne zaboravite i na Bučko Express, koji u subotu i nedjelju kreće s Glavnog kolodvora u 9:20h, s povratkom u 18:07h.

  

Galerija slika

Vrijeme je za ivanićgradsku Bučijadu! Vrijeme je za ivanićgradsku Bučijadu! Vrijeme je za ivanićgradsku Bučijadu! Vrijeme je za ivanićgradsku Bučijadu!