°C 19

U Dugom Selu okupilo se 1200 umirovljenika

13.06.2022.

Redakcija

Tradicionalne sportske susrete Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je ove godine u Dugom Selu. Sudjelovali su umirovljenici iz 29 općinskih i gradskih udruga, njih oko 1200, tristotinjak više nego lani. Družili su se i natjecali u šahu, belotu, pikadu, streljaštvu, kuglanju i potezanju užeta.

Susrete je otvorio zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Dani korone su, nadam se, prošli. Možemo se opet okupljati i družiti. A upravo je druženje svima nama, a posebno umirovljenicima, jako nedostajalo - rekao je Tomljenović, obećavši da će Županija i dalje biti uz umirovljenike.

- U proračunu imamo predviđena sredstva, oko milijun kuna godišnje, za programe umirovljenika. Pomagat ćemo im i dalje u svemu onome što će od nas tražiti - poručio je Tomljenović.

Sudionicima susreta također su se obratili Stjepan Jambrišak, predsjednik Udruge umirovljenika Dugog Sela i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

- Šator je pun ljudi, važno nam je da se oni vesele, da vide da nismo zaboravili na njih, da su oni ovome društvu i dalje vrlo vrijedni - istaknuo je Panian.

Foto: www.zagrebacka-zupanija.hr