°C 20

FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću

06.06.2022.

Redakcija

Ovaj vikend svi su u Ivanić-Gradu prošvikali na najbolji način. U sklopu Šfik-anja u Ivanić-Gradu, u petak je svečano otvoren 8. Festival igračaka uz mimohod olovnih vojnika.

Festival igračaka na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom. Ovoga puta priređen je bogati program i iznenađenja za djecu i odrasle – mogli su uživati u carstvu igračaka, natjecati se, gledati kazališne predstave i učiti mađioničarske trikove.

- Pozivamo svu djecu i njihove roditelje da dođu u Ivanić-Grad i da uživaju u svemu onome što smo im pripremili. Pozivamo ih da uživaju u Festivalu igračaka koji ove godine nudi razne vodene atrakcije. Ovo je izvrsna prilika da se i veliki i mali zajedno odlično provedu i zabave jer igra nikada ne umara. - rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i pozvao sve da se još i sljedeći dan pridruže šfikanju u Ivaniću.

Igračaka i igara bilo je napretek. Ivanićgradski vatrogasci su organizirali najveću vatrogasnu olimpijadu za djecu u čast oca hrvatskog vatrogastva Đure Deželića, a desetak udruga s područja grada provodila je oba dana brojne edukativne radionice iz područja STEAM-a. Kolekcionari su u Specijalnoj bolnici Naftalan uživali u izložbi kolekcionarskih igračaka gdje su se mogle nći figurice Transformersa, Masters of the Univers, Marvel/DC junaka te Barbie lutaka.

U Sportskom parku Zelenjaku bio je izložen prototip Green energy playgrounda sa 6 različitih digitalnih igrala koji pokazuju inovativno, kreativno i edukativno rješenje dječjeg igrališta koju stvaraju sama djeca svojom igrom, a mobilna aplikacija „Zdravka” personalizira zadatke i igru za svakog sudionika zasebno.

Ni glazbe nije nedostajalo: u sklopu Festivala igračaka održalo se glazbeno natjecanje Prvi Pljesak, a u subotu „Festival dječjih zborova”, na kojem su dječji zborovi nastupali uz dvije autorske pjesme.

U nedjelju je Festival igračaka imao posebne goste: djeca iz Ukrajine koja su trenutno smješten a na području grada Vrbovca proveli su bezbrižan dan uz osiguran prijevoz, hranu, korištenje svih sadržaja i prevoditeljicu.

Šfikanje je u Ivanić-Gradu izuzetno dobro prihvaćeno, a posebno su zadovoljni u Turističkoj zajednici Ivanić-Grada.

- Pod sloganom „Pro-šfik-aj u Ivaniću” pripremili smo posjetiteljima jedinstvene doživljaje i ritmove međunarodnog žabarskog karnevala. S druge strane, Festival igračaka svake godine unapređuje svoj program i na taj način privlači sve brojniju publiku. To nam je svakako poticaj za daljnji razvoj. Mnogi su pozitivno ocijenili raznoliku ponudu street food-a domaćih ugostitelja u centru grada. Vjerujem da ćemo i sljedeće godine „pro-šfik-ati” na zadovoljstvo naših sugrađana i svih turista koji će posjetiti IvanićGrad. - kazala je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Posebno je bio zabavan i 12. Međunarodni žabarski karneval i u kojemu su sudjelovale 24 karnevalske grupe iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Italije i Grčke u svim licima i naličjima Willy Wonke i Charlija u tvornici čokolade. Veselo raspoloženje karnevala nastavilo se i tijekom za Mantock samba showa s bogatim kostimima, a svaka je večer uveseljavala koncertom Sandi Cenove, Crvene jabuke te ansambla Lado.

Galerija slika

FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću FOTO: Vikend za pro-šfik-ati u Ivaniću