°C 22

FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II.

19.05.2022.

Petar Brnada

U prigodi 102. rođendana svetog Ivana Pavla II., u Krašiću je - na 'malome trgu' ispred župne crkve Presvetoga trojstva - otkrivena njegova bista. Izradio ju je akademski kipar Tomislav Kršnjavi, a zajedno su je postavili Općina Krašić i župa Presvetoga trojstva.

-Ova bista sjajit će posebnim pogledom dobrote i poniznosti. Ona je mali znak pažnje, ali veliki podsjetnik na povezanost svetog Ivana Pavla II. s hrvatskim narodom. Toliko nas je volio i poštivao, i zauzimao se za nas, te je tri puta dolazio u malu Hrvatsku iskazati nam svoju ljubav i privrženost- rekao je načelnik Krašića Josip Petković Fajnik.

Bistu svetoga Ivana Pavla II. otkrile su „Krašićke mažoretkinje“, a blagoslovio biskup u miru mons. Josip Mrzljak.

Obredu otkrivanja i blagoslova biste, potom i svetoj misi, prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Foto i izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II. FOTO "Veliki podsjetnik na povezanost s hrvatskim narodom": U Krašiću otkrivena bista Ivana Pavla II.