°C 22

Vraća se Noć borilačkih sportova

26.04.2022.

Damir Žbulj

Noć borilačkih sportova jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u Velikoj Gorici te nakon dvogodišnje pandemijske pauze ponovno pod svjetla reflektora stavlja najbolje od borilačkih vještina u našemu gradu.

Tradicija prezentacije borilačkih sportova nastavit će se u nedjelju 8. svibnja 2022. godine na staroj lokaciji Parka dr. Franje Tuđmana gdje će se publici predstaviti Karate klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Judo klub Kokica, Taekwondo klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Boksački klub Velika Gorica, a kao posebni gosti i Hrvatska hrvačka reprezentacija.

Sportski dosezi goričkih borilačkih klubova prelaze granice Hrvatske, a klubovi okupljaju na stotine mladih koji žive sportskim životom uz mnoga odricanja. Noć borilačkih sportova prilika je da se predstave sportski dosezi klubova – od najranije dobi polaznika koji tek koračaju prve sportske korake pa sve do svjetski priznatih sportaša koji osvajaju najprestižnija natjecanja u Europi i svijetu.

Uz sportske demonstracije u ringu i na borilačkoj površini „tatamiju“ posebnu atraktivnost ovoga događaja donosi što se održava na otvorenom prostoru pod noćnim nebom, u borilačkoj areni u kojoj se mogu vidjeti hrvački, karate i taekwodno potezi te boksačke amaterske borbe.

- Višegodišnja tradicija i vjerna publika koja prati naše klubove jamac su da nas i ove godine čeka velika sportska večer u kojoj u prvi plan stavljamo naše sportaše - poručio je predsjednik organizacijskog odbora Ervin Kolarec.