°C 16

FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici

06.04.2022.

Maja Peranić

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta održanog u utorak u Rugvici započeo je u 14 sati svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Rugvice. Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, Robert Munđer, ravnatelj osnovne škole i Mario Makarun, glavni tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 700 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

-Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Carevi, a u 2011. i mlađi 4C, dok su najbrži trkači: Paola Krznarić, Andrej Dujaković, Vilma Koprek i Filip Kuprešak koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

-Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha-istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.
U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.

Galerija slika

FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici FOTO Veliki Telemach Dan sporta održan u Rugvici