°C 9

U Bistri zaustavljen dvojac koji je uzgajao marihuanu: Kod 31-godišnjaka pronađene 63 stabljike konoplje

07.10.2021.

Maja Peranić

63 stabljike konoplje te 250 grama marihuane pronađeno je u kući 31-godišnjaka koji je početkom mjeseca, zajedno s 30-godišnjakom zaustavljen u prometu na području Poljanice Bistranske te je i tom prilikom kod njih pronađena droga. Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad ovim dvojcem zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili drogu s ciljem njezine preprodaje.

-Sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, istu sadili da bi ju po sazrijevanju brali, sušili i skrivali-kazali su u policiji.

Policijski službenici su početkom listopada svoju sumnju potvrdili prilikom kontrole prometa na području Poljanice Bistranske kad su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnjak.

-On je tada policijskim službenicima predao 0,5 grama amfetamina i 3,2 grama marihuane, dok se je kao suvozač u vozilu nalazio 30-godišnjak koji je policajcima predao šest odsječenih grana stabljike konoplje s lišćem i cvjetovima-izvijestila je policija.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga prostora kojim se koriste osumnjičeni te su tom prilikom u kući 31- godišnjaka pronađene 63 stabljike konoplje te 250 grama marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava  podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

(foto: puz)