°C 15

Gorička U-21 kolonija ponovno na okupu: Mladi Vatreni opet treniraju na Gradskom stadionu

28.09.2021.

Damir Žbulj

Ponovno će U-21 hrvatska nogometna reprezentacija imati velikogorički 'štih'. Na popisu Igora Bišćana našli su se naši 'domaći dečki' Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir i David Čolina, kao i pričuvni vratar Gorice Dominik Kotarski.

Mladi Vatreni u novi kvalifikacijski ciklus krenuli su s dvije pobjede, doma protiv Azerbajdžana i na gostovanju kod Finske, uz punu minutažu Čoline i Krizmanića, dok je Pršir u oba susreta ušao s klupe.

Hrvatsku čekaju novi izazovi, 8. listopada igrat će u Varaždinu protiv Norveške, dok će četiri dana kasnije gostovati kod vršnjaka u Azerbajdžanu.

Okupljanje je 4. listopada u Zagrebu, ali će U-21 selekcija trenirati u Velikoj Gorici na Gradskom stadionu sve do odlaska u Varaždin, dan prije utakmice.

“Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, od kojih se ona prva protiv Norveške nameće kao vrlo zahtjevna. Norvežani, naime, uz Austrijance, slove kao naši najveći konkurenti u skupini. Pobjeda Norvežana u međusobnom susretu s Austrijom u rezultatskom je smislu bila izraženija, no što su to pokazala događanja na terenu. Austrijanci su bili bolji i konačni rezultat mogao je biti potpuno drukčiji. Vjerujem, međutim, u našu momčad, znam koliko vrijedimo i nadam se da ćemo to opravdati u Varaždinu. Što se utakmice s Azerbajdžanom tiče, kvaliteta jest na našoj strani, ali pristup igrača mora biti na najvišoj razini. Samo u tom slučaju možemo računati na pobjedu”, poručio je izbornik Bišćan, prenosi hns-cff.hr.

Uz Kotarskog, vratari su još Ivor Pandur (Hellas Verona) i Nikola Čavlina (Dinamo). Za mjesta u posljednjoj liniji obrane, uz Hajdukovca Čolinu i Goričana Krizmanića, konkuriraju još Boško Šutalo (Hellas Verona), Bartol Franjić (Dinamo), Mario Vušković (HSV), Josip Šutalo (Dinamo), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Nikola Soldo (Lokomotiva).

U veznom redu su Pršir te Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Niko Rak (Šibenik) i Jakov-Anton Vasilj (Dinamo), dok su napadači Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Marin Ljubičić (Hajduk) i Roko Šimić (Liefering).