°C 27

U Zaprešiću još uvijek bez Gradskog vijeća

14.07.2021.

Maja Peranić

I drugi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Grada Zaprešića je propao. Nakon što je sredinom lipnja bezuspješno održana prva konstituirajuća sjednica, jučer se izabrani zastupnici ponovo nisu uspjeli dogovoriti oko imenovanja predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Predstoji im stoga još jedan pokušaj koji se treba održati u roku 30 dana, a ako ni tada Grad Zaprešić ne uspije konstituirati Vijeće, slijede novi izbori.

-Žao mi je zbog toga što zadnje što želim je zaustavljanje započetih, ali i onih planiranih projekata koji bi mojim sugrađanima poboljšali kvalitetu života. Zaprešićki HDZ nije i sigurno neće biti kamen spoticanja u rastu i razvoju našeg grada, a voljni smo pružiti ruku svakome tko osjeća isto. Vjerujem da smo upravo zato kao stranka, i ja osobno kao gradonačelnik, dobili najveći broj glasova na proteklim izborima. Zaprešićani su nam ukazali povjerenje koje nemamo namjeru prokockati i zato se nadam da će sljedeći pokušaj konstituiranja Vijeća biti i uspješan-izjavio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.