°C 27

FOTO U Zračnoj luci Franjo Tuđman uhvatili Brazilca s 2,5 kile kokaina!

12.07.2021.

Maja Peranić

Spriječen je novi pokušaj krijumčarenja kokaina preko Zračne luke Franjo Tuđman. Nakon neuspjeha mlade Brazilke (22) koja je 4. srpnja pokušala u zemlju unijeti kilogram kokaina, pronađena je nova, ovog puta još veća količina kokaina! Naime, Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

-Sumnja se da je 32-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje prodaje droge početkom srpnja po prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, novčani iznos od 1 000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda unutar koji se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama, te dvije vrećice bombona unutar kojih su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama umotana u omote od bombona- navode iz policije.

Kako navode iz policije, osumnjičeni je 10. srpnja avionom sletio u Zagreb, kokain preko Međunarodnog graničnog prijelaza prokrijumčario u Republiku Hrvatsku na način da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, a što je otkriveno prilikom provođenja nadzora u zračnoj luci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Galerija slika

FOTO U Zračnoj luci Franjo Tuđman uhvatili Brazilca s 2,5 kile kokaina! FOTO U Zračnoj luci Franjo Tuđman uhvatili Brazilca s 2,5 kile kokaina! FOTO U Zračnoj luci Franjo Tuđman uhvatili Brazilca s 2,5 kile kokaina!